Om oss

Hej, hej!

Vi heter Jenk och Maria Österåker och är personerna bakom Österåkers honung. Vi bor ute på landet i en gammal, röd bondstuga och för några år sedan kom vi på idén att vi skulle testa med biodling, bara för skojs skull. Vi åt ju så mycket honung i vår familj ...

Vi köpte tre bikupor och började på. Lätt var det inte. Nej, en hel del har vi varit med om under årens lopp. Men så trodde vi även där i början att biodling var något vi kunde göra lite med vänster hand. Bara vi använde vårt sunda bondförnuft.

Med tiden (och i takt med våra misstag) har vi lärt oss att biodling är en hel vetenskap. Sunt bondförnuft är bra, men just när det kommer till biodling räcker det inte alltid till. Vi beslöt oss för att gå på kurs, samla på råd av äldre och mera erfarna biodlare och framför allt läsa, läsa och åter läsa allt vad vi kom över gällande bin.

Men skam den som ger sig. Vi bestämde oss för att det här skulle bli vår grej. Vi tänkte inte ge upp! Och nu fem år efteråt kan vi kanske inte allt, men det mesta som är värt att veta om bin.

Vi har lovat oss själva att alltid njuta av vår bigård. Att aldrig låta den växa så stor så att glädjen och intresset försvinner. Vi trivs när vi får sälja vår honung direkt till vår kund. När vi kan erbjuda en produkt som kunden vet varifrån den kommer, hur den behandlas och vad den sist och slutligen innehåller. Gå därför gärna ihop ett större gäng och beställ er honung tillsammans. Kom ut och titta hur vi har det. Eller besök oss på våra honungskvällar som ordnas i augusti varje år. Vi berättar så gärna om våra bin, vår honung och vårt sätt att leva.

Vi hoppas att du kommer att ha lika stor glädje av våra bin som vi har. Välkommen till oss som kund!Ps. Vill du följa oss i vårt liv på Flemmingsbacken och ta del av våra tankar om livet är du välkommen till vår blogg 'Lev mer på mindre'.


Inga kommentarer: