söndag 10 februari 2013

Biodlarkonferens

Denna helg är vi på biodlarkonferens i Skövde. Jag är på jobb och Jenk är med som sällskap. Han är en liten biprodukt till mig kanske man skulle kunna säga. Prissättning och försäljning står på agendan. Alltså det är vad jag skall prata om.

Honung är ju en väldigt intressant produkt, eftersom den kan lyftas fram på många olika sätt. Att skapa värde i en burk honung är enligt mig rätt så lätt. Honungsmarknaden är heller inte så värst kreativ och det finns utrymme för mycket nytänkande. Det är vad som gör honungsproduktionen så intressant för mig. Jenk går mest och drömmer om automatiska honungsitappare och elektriska avtäckare. Så vi kompletterar varandra rätt väl även där.

Biodlare är rätt så mysiga typer. Inga kostymer där inte. Nej, det är helt okej att komma till middagen i flanellskjorta eller noppig Helly Hansen. Och samtalsämnet är redan förutbestämt. Biodling i alla dess former. Vid varje bord surrar det friskt (ha ha). Och en biodlare delar friskt med sig av sin kunskap. Kanske det beror på att efterfrågan på honung är stor och att biodlare inte känner konkurrensen av varandra lika starkt som inom många andra branscher.

Samtidigt är det ju skönt att få en helg på tu man hand. Hotellrummet kanske inte inbjuder till en så värst romantisk stämning. I morse stod två städerskor inne på vår toalett och reparerade vår dusch med silvertejp. Men hettar det till under sådana premisser ja då är det nog kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar