onsdag 23 januari 2013

Skovax av bivax

Jag har köpt nya skor. De dyraste skorna jag någonsin köpt tror jag. Men jag gillade verkligen färgen, de var ekologiska och de såg ut att kunna användas i många, många år. Nu gäller det bara att vårda dem ömt. Jag brukar ha dåligt samvete för hur jag vårdar mina skor. I höstas när jag köpte skor till dottern kom försäljaren dragandes med en massa spray och grejer som vi skulle spruta på skorna för att de skulle hålla bättre. Det kändes inte bra och jag hörde hur jag påstod att redan hade samma spray hemma och inte behövde köpa nytt. Ljug!

Därför blev jag så glad när försäljaren denna gång visade fram en skokräm baserad på bivax. Kanske dom gör det till alla som köper ekologiska skor : )
-BIVAX! skrek jag. -Det har jag ju hemma. Vad mer innehåller krämen? -Ingen aning, svarade försäljaren och såg mycket förvirrad ut.

När jag kom hem smälte jag upp lite bivax, blandade i lite rypsolja för att få den smidigare och kletade ut det på skorna. Det krävdes att jag ganska hårdhänt gned ut det med en disksvamp för att bivaxet skulle tränga in i lädret. Efter den behandlingen smörjde jag in skorna med en mjuk bivaxsalva. Oj, vad bra det blev!

Skovax av bivax. Kan det bli bättre?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar